dilluns, 13 d’octubre del 2014

Cursa d'Orientació de Canyelles 2014



Després d’estar immersos amb la preparació del Raid Ilercavó, l’equip necessitava competir per tal de preparar els pròxims reptes que tenim marcats al calendari. Així que el passat dissabte dia 11, l’equip es va desplaçar al municipi de Canyelles (Garraf) per tal de participar a la 1a edició de la Cursa d’orientació Canyelles by Haglöfs.

Aquesta cursa està emmarcada dins la Lliga de Curses d'Orientació del Gran Penedès i l’organitzava l'equip de Raids Haglöfs juntament amb la col·laboració del C.E. Azimut i l’àrea d’esports de l'Ajuntament de Canyelles. En aquesta ocasió l’equip de Raids TWO NAV Terres de l’Ebre estava format per en Lluís Saladié i en Roger Moras.

Aquesta cursa presentava el format Rogaining on cada equip escull el recorregut que cregui més convenient per tal de localitzar el màxim nombre de balises amb un temps límit de3 hores. En aquest cas, el mapa presentava un total de 30 balises que es trobaven repartides per l’entorn del municipi de Canyelles.

A les 9:50 h s’entregaven els mapes i cada equip havia de decidir en 10 minuts quin era el recorregut i l’estratègia que volia seguir. En el nostre cas vàrem decidir traçar un recorregut en sentit horari de manera que en una primera part ascendíem progressivament cap a la zona més alta del mapa i finalitzàvem a la part més plana i propera a la meta.

La primera part de la prova va recórrer al voltant d’una de les urbanitzacions que hi ha al municipi per després acabar immersos en multitud de camins i corriols que et permetien descobrir algunes de les diferents construccions de pedra seca que antigament els pagesos utilitzàvem per a les feines del camp. A la segona part del recorregut plantejat, vàrem ascendir fins als voltants del Puig de l’Àliga, punt més alt del municipi, per després baixar cap als camps de conreu i vinya que envolten el nucli antic de Canyelles. A l’última part del recorregut el temps es començava a estrènyer i tal com teníem previst, tocava validar o modificar l’estratègia plantejada. Així que, veient el temps que ens quedava, decidirem abandonar la balisa 33 per tal de dedicar-nos a fer altres balises de més punts. A la balisa 51 un petit error d’orientació ens va fer perdre un temps preciós que va obligar a abandonar la balisa 31 per tal d’arribar a meta dins del temps marcat i així evitar qualsevol penalització.

Al final de tot, amb un temps de 2:56 hores i 158 punts dels 164 possibles, vàrem acabar en una meritòria segona posició darrera de l’equip Haglöfs 1 (Joaquim del Rio) i empatats a punts amb l’equip Fuby (Francesc Ferrer).

Tot i ser la primera edició, es va notar l’experiència de l’organització en aquest tipus de proves esportives. Un bon mapa, avituallaments d’aigua suficients i ben col·locats en diferents parts del recorregut, un entorn que ens va sorprendre molt gratament,  i un bon servei final de dutxes, menjar i beguda; segur que ens faran repetir l’any que  ve!


I la setmana que ve al Rogaine de club Penyagolosa de Villafranca del Cid, a medir-nos amb els equips Valencians i Espanyols de la lliga FEDO.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada