dilluns, 5 de gener del 2015

1a Travessa 2015 – Terres de l’Ebre en Estat pur

Després d’uns dies de vacances, turrons, cava, menjars familiars i un llarg etcetra de coses; l’equip ja no podia aguantar més i va decidir tornar amb les seves curtides i cafrades més inversemblants.

Amb ment hi ha un projecte molt bonic que ha de permetre conèixer la part est de les Terres de l’Ebre des de diferents punts de vista i que ha de combinar la muntanya, el riu i el mar, intentant mostrar racons i zones força desconegudes i que segur que us enamoraran. Per ara és un projecte, però esperem poder-lo materialitzar d’aquí un temps.

De matinada i amb una esplèndida i brillant lluna, els frontals i les llums de les bicis començaven a il·luminar camins i corriols d’un recorregut que enllaçava Marçà amb Mora d’Ebre. Conreus de vinya i boscos s’intercanviaven en aquest traçat divers que permetia contemplar la posta de la lluna per darrera de Lo Tormo de Garcia, i les primeres llums del dia sortint per les muntanyes de Llaberia.  Després d’arribar a Mora d’Ebre i amb l’ajuda d’en Monty,  un conjunt de senders i corriols van fer les delícies de l’equip per la cubeta de Mora fins arribar a Miravet.


Sota l’atenta mirada del castell de Miravet, van iniciar un tram de kayak per l’Ebre fins al poble de Benifallet. Considerat un dels trams més bonics de l’Ebre, en aquest trajecte Lo Riu ens mostra una de les seves cares més verges i boniques en travessar el Pas de Barrufemes i posteriorment navegar entre els espadats de les Roques de Besaculs i la Roca dels Penjats.

Si voleu més informació i us interessa gaudir d’aquesta bonica experiència, Rogles Aventura us ho facilitarà:

A Benifallet l’equip deixava les pales i els kayaks per calçar-se les bambes i començar un ascens constant fins a la Creu de Santos, punt més alt la Serra de Cardo amb 942 m d’alçada. Si no hi heu anat mai, recomanem que us aventureu en una de les serres més desconegudes i al mateix temps més boniques d’aquestes contrades per arribar a aquesta impressionant talaia. 


En aquest mirador la panoràmica és superba, des d’aquí podreu veure la vall de Cardó; els termes de Rasquera i el Perelló; les comarques de la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Ebre, el Montsià, i part de la Terra Alta; les serres del Montsant, Tivissa, Cavalls, Pàndols, Montsià, el Tormo, Ports de Tortosa; les poblacions de Tortosa, Roquetes, Tivenys, Xerta, Aldover, Bitem, Jesus i Maria, Paüls dels Ports, El Pinell de Brai; el riu Ebre en els seus darrers 50Km i el delta, el Mediterrani i en dies molts clars es poden veure els Pirineus nevats i fins i tot Mallorca. En fi, una miranda impressionant.


Després de menjar uns merescuts macarrons i sota un vent de Mestral, el descens per la Vall de Cardó a través dels seus boscos de pinassa i alzinedes permetien descobrir racons màgics d’aquesta vall. Ermites col·locades en llocs inversemblants i multitud de fonts són un constant en aquest petit i bonic sector.

A l’abandonat Balneari de Cardo l’equip finalitzava aquest dia de travessa, que va servir per conversar i emprendre amb força les motivacions mes properes. Ara toca analitzar recorreguts amb l’ajuda del CompeGPSland.




No podem acabar sense donar les gràcies a la Berta, la Clara, la família Benaiges i al Monty per l’ajuda logística que ens han donat per tal de poder fer aquest primer recorregut: 
Sou tremendos!!

Salut i crostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada